Else Plastic heeft samen met partner ProProduct de “Delta-waterontharder” in een nieuw jasje gestoken. Deze waterontharder van het Belgische bedrijf Delta Water Engineering (DWE) werkt niet op elektriciteit, maar op basis van volumetrische sturing. Hij is kleiner dan de klassieke waterontharder, maar functioneert beter.


Totaaladvies

Hij verbruikt beduidend minder zout en water en is milieuvriendelijker. Else Plastic en ProProduct adviseerden DWE niet alleen over het soort materiaal van de nieuwe kunststof behuizing, de techniek voor het spuitgieten en de toepassing van het product, maar ook over het gebruiksgemak en de esthetiek. Hierbij werd nauw samengewerkt met de Research & Developmentafdeling van DWE.


Tekening, test en productie

De klassieke waterontharder werd volledig hertekend. Op basis daarvan is een speciale matrijs en productiemethode ontwikkeld voor het spuitgieten van de nieuwe behuizing. Uitgebreide proefspuitingen leverden de juiste keuze voor het soort kunststof op en middels een kleurenstudie kon de esthetisch meest aansprekende kleur worden bepaald. Het resultaat is een innovatief product dat door Else Plastic volledig geautomatiseerd geproduceerd kan worden. Een perfect eindresultaat tegen de meest verantwoorde kostprijs.

De experts van Else Plastic en ProProduct hebben hun kennis en expertise ingezet voor:

– beoordelen van de producttekening;
– optimale constructie van de matrijs (specifieke eisen voor koeling en versteviging);
– de keuze voor de juiste kunststof en kleur;
– advies over de beste spuitgiettechniek en productiemethode;
– construeren van de spuitgietmatrijzen;
– spuitgieten en assemblage van de behuizing van de Delta-ontharder.