MKB!dee helpt ondernemers om te investeren in scholing en ontwikkeling van personeel. Ondernemers die een innovatieve oplossing hebben bedacht om de vaardigheden van hun personeel te verbeteren, konden een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage.

In samenwerking met Gilde-BT Bedrijfsopleidingen mogen Else Plastic en De Wit Plastic een uniek opleidingstraject uitvoeren. Hiervoor stelde Staatssecretaris Mona Keijzer, namens het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, op 2 december 2019 een schitterend bedrag van 199.800 euro beschikbaar. Ons idee behoort tot de 47 (van de 190) uitverkozen projecten voor ‘Leven Lang Ontwikkelen’ in het MKB.

Ons winnende project bestaat uit een interne opleidingsmethodiek, gericht op het actief on-the-job opleiden van het huidige personeel en van nieuwe medewerkers. Bijzonder aan dit concept is het gebruik van een combinatie van online leren en contactonderwijs.

We zijn erg blij dat we met deze methodiek het personeel van Else Plastic en De Wit Plastic technisch kunnen blijven bijscholen. Hierdoor blijven deze vakmensen voor de hoogwaardige Nederlandse spuitgietsector behouden.